Каменни шупли в предното стъкло

Каменни шупли в предното стъкло

Повечето шофьори не са запознати с възможните последствия от малките шупли и напуканото предно стъкло на автомобила.

Шофьорите не трябва да приемат малките шупли на предното стъкло, независимо колко са малки. Тъй като малките шупли на предното стъкло могат да се разширят в голяма пукнатина. Не е необходимо да се паникьосвате, бързите действия и поправката могат да ви спестят подмяната на цялото стъкло. Най-добре е да закарате автомобила в сервиз за автостъкла, където точно знаят как да премахнат шуплите.

Професионалистите в сервиза премахват замърсяванията и почистват повредената зона на предното стъкло. След това извличат въздуха с помощта на вакуум помпа, така че да няма прашинки. След това поставят чиста синтетична смола във вдлъбнатината. Областта на стъклото се третира с UV светлина и след втвърдяването, всяка изпъкнала смола се полира. След процедурата на повредената зона, предното стъкло става невидимо и почти толкова стабилно, колкото преди. Това е важно, защото то изпълнява функция за безопасност.

Доказано е, че предното стъкло е опорна част на превозното средство, което помага да се защитят пътниците в случай на инцидент. При напукано челно стъкло се нарушава херметизацията на автомобила, което води до запотяване на прозорците и намаляване на видимостта.


Споделете статията
Автор: avtonet.bg
Източник: АВТОНЕТ БГ
Сайт: avtonet.bg